Over fokken

Welkom bij onze fokkerij in Nederland.

We hebben onze fokkatten geselecteerd uit de beste foklijnen ter wereld, afkomstig uit Moskou (Rusland), Sint-Petersburg (Rusland), Pilsen (Tsjechië) en Oekraïne, waardoor we ons eigen fokprogramma kunnen realiseren met als doel het verkrijgen van de beste genenlijn.

Onze kittens staan bekend om hun perfecte spieren van het wilde type, luipaardpatroon met uiterst groot contrast en uitstekende temperament. We fokken heel gezonde, gelukkige en actieve katten

die vol zelfvertrouwen, interactief, heel sociaal en ontzettend intelligent zijn (de laatste eigenschap erven ze van hun wilde voorouders).

Hoe het begon...

Jaren geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met de bengaal. Toen we zijn prachtige wilde uiterlijk zagen, raakten we meteen verliefd. We wilden zo veel mogelijk over dit ras te weten komen en ons verdiepen in alles wat met de bengaal te maken had: de standaard van het ras, genetica, herkomst, patronen, kleuren... en zeker niet te vergeten het karakter. Toen we genoeg wisten over de bengaal, kwamen we tot de conclusie dat dit het ideale ras was voor ons. Een ras dat alles heeft waar we van droomden: zowel qua uiterlijk als karakter. We waren helemaal onder de indruk en zijn verliefd geworden op dit prachtige ras.

Toen de eerste poes, Guilliet, bij ons terechtkwam, begonnen we fokplannen te maken. Stapje voor stapje bouwden we onze eigen fokkerij van Bengaalse katten op...

...en zo begon ons avontuur met deze prachtige katten :)

We zijn aangesloten bij het Cat Club Feniks (CCF), lid van Felis Polonia (FPL).

FPL handelt onder auspiciën van Federation Internationale Feline (FIFe), de bekendste raskattenorganisatie in Europa. 

Kittens:

Kittens die naar het buitenland gaan, mogen het huis pas na de 15e levensweek verlaten. Dit heeft te maken met inentingen tegen rabiës die alleen kunnen worden toegediend als de kitten minimaal 12 weken oud is, waarbij de wachttijd na de vaccinatie 21 dagen bedraagt.

Lees meer over "rabiës”.

Onze kittens verlaten het nest als ze minimaal 12 weken oud zijn (binnenlandse bezorging) en:

  • zijn volledig ingeënt,
  • hebben een chip,
  • hun ouders zijn onderzocht op PRA-b, FelV, Fiv, Pk-Def, - hebben een Europees paspoort,
  • wekelijkse updates + foto's en filmpjes,
  • garantie- en koopovereenkomst.

Voor meer informatie over onze kittens en reserveringen kunt u kosteloos contact met ons opnemen.